Tamplaria termoizolanta (termopan)
Orice imobil se integreaza in amplasament intr-o diversitate de moduri. Unul dintre cele mai importante elemente il constituie confortul creat prin legatura vizuala cu vecinatatile si cerul, care exercita ulterior influente asupra nivelului de calitate al obiectivului. Lumina naturala este un factor esential pentru sanatate, suprafetele vitrate inlesnind accesul in interiorul constructiei al componentei luminoase din energia solara.
Anvelopanta cladirii trebuie sa asigure simultan durabilitate (rezistenta la solicitari fizice/mecanice), proprietati termofonoizolante si etansare impotriva factorilor atmosferici (umiditate, praf, emisii poluante etc). Datorita progresului tehnic, gradului de civilizatie si diversitatii solutiilor pentru asigurarea confortului locuirii, nivelul de asteptare privind calitatea constructiilor se afla permanent in crestere.
Ferestrele termoizolante limiteaza pierderea de energie
In ansamblul oricarei constructii, ferestrele pot diminua pierderile de energie, asigurand si un grad corespunzator de izolare fonica. Deoarece trebuie sa fie functionala pe toata durata de viata a cladirii, tamplaria termoizolanta va fi realizata conform normelor tehnice minime, care presupun cerinte de rezistenta la actiunea vantului si impotriva patrunderii prin efractie. Siguranta in exploatare, protectia la foc, igiena/sanatatea umana, izolarea termica/hidrofuga, economia de energie si fonoizolarea reprezinta principalele exigente impuse prin Legea 10/1995 a calitatii in constructii. Premisa esentiala pentru respectarea normelor o constituie utilizarea de materiale si tehnologii performante.
<